Hardcover boek laten drukken

Wat zijn hardcover boeken


Hardcover boeken worden voorzien van een kartonnen board (2,4 mm of 3 mm dik). Het board wordt omplakt met een gedrukt vel op 130 grams/m2 papier tevens voorzien een laminaat. Laminaat is een transparante kunststof (coating) beschermlaag, die de omslag behoedt tegen eventuele beschadigingen. Laminaat is verkrijgbaar in een matte of glanzende uitvoering. Er kan eventueel ook worden gekozen voor een krasvrij laminaat.

Om bepaalde aspecten op een omslag te accentueren, kan er worden gekozen voor een Spot UV. Dat is een glanzende lak, dat op een deel van de omslag (laminaat) kan worden aangebracht. Dit kan alleen in combinatie met een mat laminaat. Het effect is anders niet zichtbaar.

De omslag kan eventueel ook worden voorzien van linnen, dat verkrijgbaar is in diverse kleuren. Op het linnen kan een folie worden aangebracht in de vorm van tekst of een afbeelding. Veel voorkomende foliekleuren zijn goud en zilver.

Nog een andere mogelijkheid is, om de omslag te voorzien van (kunst) leer dat verkrijgbaar is in diverse kleuren en patronen. In combinatie met een stempeldruk en folie, krijgt de omslag een nog chiquere uitstraling.

Voor de rug van een hardcover kan er worden gekozen uit een rechte of ronde rug. Een ronde rug wordt vaak bij wetenschappelijke boeken toegepast.

Om het boek verder te verfraaien, kan het worden voorzien van een kapitaalbandje (mogelijk vanaf ca. 100 pagina's, i.v.m het machinaal kunnen aanbrengen). Een kapitaalbandje is een stoffen versiersel en kan in diverse kleuren worden geleverd. Het wordt aan de boven- en onderkant in de rug van het boekblok aangebracht. Het boek kan ook nog worden voorzien van een leeslint in bijpassende kleur.

Voor het binnenwerk van het boek kunt u kiezen uit meerdere papiersoorten. De meest voorkomende papiersoorten zijn de MC (machinecoated) en HVO (houtvrij offset). MC is een zogenaamde gestreken papiersoort. Het is voorzien van een dunne strijklaag. MC is verkrijgbaar in een matte, half matte (silk) en gesatineerde uitvoering. Geschikt gramsgewicht voor het binnenwerk ligt tussen de 90 – 150 grs/m2. Houtvrij Offset is een ongestreken papiersoort, ruwer en witter dan MC. Voor het binnenwerk in Houtvrij offset adviseren we tussen 90-160 grs/m2 papier. Zwaardere gramsgewichten zijn verkrijgbaar voor beide papiersoorten, maar dat is niet verwerkbaar bij binnenwerkpapier voor een hardcover.

Wilt u een hardcover boek drukken?


Hardcover boek aanvragen

Heeft u vragen of wilt u graag kennismaken? Contact ons