Goedkoop boeken drukken

Goedkoop boek drukken met hardcover of softcover


Kleine oplages drukken wij digitaal in Polen

Vooral bij kleine oplages (tot circa 300 stuks) is digitaal drukken zeer interessant, of u nu een hardcover of softcover boek wenst. De kwaliteit van digitaal drukken is tegenwoordig zo goed, dat het bijna niet te onderscheiden is van offset. Voordeel is dat het veel sneller en vaak goedkoper kan. Samen met u nemen wij de specificaties van het boek door. Om u op weg te helpen, nemen we graag een aantal voorbeelden mee van eerder gemaakte producties. Vervolgens zoeken wij binnen ons netwerk de juiste drukkerij voor u.

Grote oplages drukken wij in Polen

Een boek drukken in Nederland in een grote oplage is relatief duur. Daarom laten wij grote producties vervaardigen in Polen. Dat kan u wel honderden tot duizenden euro's per productie besparen. De door ons geselecteerde drukkerijen in Polen beschikken over de nieuwste productiemiddelen en de meest geavanceerde meetapparatuur. Bovendien zijn ze ISO-9001 gecertificeerd.

Ook in Polen selecteren wij de juiste drukker passend bij de specificaties van uw boek. Wij bewaken voor u het gehele drukproces, het transport en de levertijd. Met altijd weer een kwalitatief eindproduct tegen een scherpe prijs. Een lange levensduur van uw boek! Daar staan wij garant voor.

Hardcover boek aanvragen Softcover boek aanvragen

Een boek kunt u laten voorzien van een harde omslag (hardcover) of een flexibel omslag (softcover).

Hardcoverboek

Omslag

Bij een hardcoverboek kunt u kiezen uit 2,4 mm of 3 mm hardboard voor de omslag. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor 2,4 mm hardboard. 3 Mm adviseren wij indien het boek meer dan 600 pagina’s bevat en bij een diepe praeg op de rug. Die komt dan beter tot zijn recht.

Bindwijze

Een hardcoverboek wordt standaard genaaid gebonden. Katernen (delen van 8, 16 of 32 pagina’s bij elkaar) worden eerst genaaid en dan vervolgens gelijmd in de rug. Hierdoor valt het boek mooi open en is het geheel steviger. Gelijmd is ook mogelijk. Het boek valt niet zo mooi open als bij genaaid gebonden. De rug kan recht of rond worden afgewerkt.

Materialen voor op het hardboard

De omslag (hardboard) kan worden voorzien van: laminaat, linnen en leer. Het laminaat (mat, glans en krasvrij) wordt aangebracht op een enkelzijdig gedrukt vel. Bij een leren omslag is het mogelijk om een praeg (reliëf) aan te brengen. Op het laminaat, linnen en leer kan folie worden aangebracht in verschillende soorten.

Kapitaalbandjes en leeslint

De hardcoverboeken kunnen verder worden voorzien van kapitaalbandjes (een stukje weefsel ter verfraaiing, dat aan de boven- en onderkant van het boekblok op de rug van het gebonden boek wordt aangebracht). Kapitaalbandjes zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Het zelfde geldt voor leeslintjes

Softcoverboek

Omslag

Een softcoverboek heeft een flexibele omslag. De omslag kan eventueel worden voorzien van 2 “flappen”. Hierdoor bestaat een omslag uit 8 pagina’s. Voor de omslag kan worden gekozen uit verschillende papiersoorten, variërend tussen de 240 en 350 grams.

Bindwijze

Een softcoverboek wordt standaard garenloos gebrocheerd. Het boekblok (binnenwerk) wordt gefreesd in de rug en gelijmd in de omslag) . Een softcoverboek kan ook genaaid gebrocheerd worden gebonden. Eerst worden de katernen (delen van 8, 16 of 32 pagina’s bij elkaar) genaaid en vervolgens worden alle katernen gelijmd in de omslag. Voor intensief gebruik van de boeken, adviseren wij genaaid gebrocheerd

Veredeling

De omslag wordt voorzien van laminaat. Het laminaat (mat, glans en krasvrij) wordt enkelzijdig aangebracht op de omslag en dient ter bescherming tegen vuil en beschadigen.

Overige afwerking

De omslag kan worden voorzien van UV Spot (glanzende laklaag) op mat laminaat. Hierdoor “springt” het er uit. Ook op de softcover kan een (blind) praeg worden aangebracht.

Papiersoorten

Papiersoort Eigenschappen Geschikt voor
MC (machine coated) silk 2-zijdig gestreken, halfmat papier Foto’s
MC (machine coated) gesatineerd 2-zijdig gestreken, glanzend papier Foto’s
HVO (houtvrij offset) Ruwe structuur, wit papier Lees- en kinderboeken
Munken Print Crème 1.15 Gebroken wit, opdikkend papier Leesboeken
Eenzijdig gestreken sulfaatkarton 1-zijdig gestreken Omslag van softcoverboek

Offerte aanvragen

Hardcover boek aanvragen Softcover boek aanvragen

Recent in portfolio

Heeft u vragen of wilt u graag kennismaken? Contact ons